Home »

 
 

Conditioneren

 

Wat is conditioneren op een E-band?

Conditioneren op een E-band is een training waarin de hond vertrouwd gemaakt wordt met de drie fases van een E-band.

We praten dan over:

1. De trilling (Pager)

De naam zegt het al de band geeft trilling met geluid als de pagerknop wordt ingedrukt. Deze trilling kan lang of kort worden ingedrukt.Je kunt het vergelijken met dat wat wij mensen kippenvel noemen.

2. De korte correctie (Nick)

Dit is een elektronische correctie die een fractie  van een seconde duurt. Deze correctie kun je niet verlengen wel opnieuw uitvoeren dan nog duurt de correctie een fractie van een seconde.

3. Een langere correctie (Continu)

Deze wordt pas op het einde van het conditioneringsproces  gebruikt als de hond laat zien dat hij wel weet welk gedrag er van hem verwacht wordt maar daarbij een weigering laat zien.
Hierbij krijgt de hond een aantal korte correcties achter elkaar, een meervoud van de Nick maar dan heel snel achter elkaar.De praktijk leert dat de hond deze correctie heel serieus neemt.

Het proces wordt tijdens een intakegesprek met de eigenaren doorgenomen. Tijdens het gesprek leren de eigenaren ons kennen. Dat is belangrijk want je geeft je hond af aan mensen die je vaak nog nooit hebt gezien
Het is uw hond, de hond  die u zeer dierbaar is. Een levend wezen met gevoel voor rechtvaardigheid.

De hond heeft recht op een goed leven. Los lopen en genieten van alle geurtjes die de hond op de wandelingen tegenkomt. Trainers durven nog steeds het advies te geven de hond in kwestie niet meer los te laten. Jammer voor de eigenaar maar verschrikkelijk voor de hond. Hij krijgt door ondeskundigheid levenslang en waarom, omdat de mens niet instaat is de hond de regels van het spel bij te brengen. Alle negatieve publiciteit wordt gegeven door mensen die ingaan op emoties van de mens maar daarmee wordt de hond het leven ontnomen waar hij recht op heeft. Hier geldt zeker het spreekwoord, “Schoenmaker blijf bij je leest.”

  • Waarom uit logeren.

    Tientallen telefoontjes ontving ik tijdens onze vakantie. Kreten als „ik ben er klaar mee, ik sta nu een uur te wachten op mijn hond” of „hij luistert van geen meter”. Allemaal heel herkenbaar. Je zult maar een afspraak hebben en je weet dat je, omdat de hond niet terug komt, te laat komt of, de jacht staat ...


    Meer lezen