Home » Voor de voet » Even oppassen

 
 

Even oppassen

 

Pasted-Graphic-1
Kwart over acht, de bel gaat en aan mijn deur staat hond X. Zijn baas gaat een paar dagen uit logeren en ik ga op X passen.
Ik ken de hond, omdat hij even aan onze training heeft deelgenomen. „ hij luistert” vraag ik voorzichtig.”geen probleem is het antwoord”.
Alle honden die bij ons logeren maken één keer per dag een lange boswandeling. Soms verdelen wij de honden in twee groepen, omdat er teveel honden zijn om verantwoord met de bus te reizen of omdat het roedel anders samengesteld moet worden.
Hond X maakte die dag deel uit van groep twee. Dat houd in dat hij wat langer moest wachten. Om ongelukjes te voorkomen laten wij alle honden uit groep twee altijd even ontlasten omdat eigenaren soms te weinig of geen tijd hebben om hun hond uit te laten.
Hond X had er zin in. Hij liep aan de lijn mee naar ons uitlaatveld, daar aangekomen wilden wij de korte riem verwisselen voor een lange. Honden die voor de eerste keer komen laten wij nooit gelijk los. Aan een lange lijn mogen ze laten zien dat ze luisteren. Hond X had hier opgewacht. Hij trok zijn hoofd terug uit de riem en stond, voordat wij er erg in hadden aan de ander kant van het hek.
Daar keek hij ons aan met zo’n blik van, ”had je niet verwacht hè, tot ziens” en weg was hij.

Pasted-Graphic-2
Daar sta je dan. Het weer werkte ook niet echt mee. Binnen een paar minuten voelde ik de regen langs de kraag van mijn jas mijn nek inlopen.
Hond X stond op 10 meter afstand te kijken hoe ik zou reageren.
Elke keer als ik vijf stappen in zijn richting zette vergrootte hij de afstand met minstens 10 meter, om tenslotte rechtsomkeer te maken en uit zicht te verdwijnen.
De zoektocht ging van start. Straat in en straat uit tot aan de grenzen van de wijk. Soms kwam hij in beeld en dan liepen wij weer terug en begon het spel weer van overnieuw.
Na twee uur was hij nog steeds niet van plan huiswaarts te gaan. De hele straat was gemobiliseerd helaas het mocht niet baten en uiteindelijk verdween hond X uit beeld.
De dierenambulance werd op de hoogte gesteld.

Pasted-Graphic-3
Na twee uur kwam er een telefoontje. De hond was gesignaleerd aan de andere kant van de stad.
Ja wat doe je dan? Nou niets. Zoeken op zo’n grote afstand heeft geen zin dus is het afwachten en hopen dat het goed af gaat lopen.
Uiteindelijk koos hond X eieren voor zijn geld en vertoonde zich weer op de plaats waar het allemaal fout ging.
Na wat vlieg en vangwerk waar de hele straat aan meewerkte vertrokken wij weer met Hond X aan de lijn richting huis. Gelukkig was er met hem niets aan de hand. Moe en naar onze mening tevreden liet hij zich in de kennel op de grond zakken en heeft de rest van de dag heerlijk gedroomd over al zijn avonturen waar wij gelukkig geen weet van hadden.

Pasted-Graphic-4

 

Geen berichten

Wees de eerste die een bericht achter laat.

Laat een bericht achter