Home »

 
 

Jacht

 

Op deze pagina maken wij u bekend met de jachthondensport.

U leest wat jachthondensport inhoud, dat het geen sport is waar je zo maar even aanbegint. Het is een sport van pieken en dalen. De ene dag werkt de hond de sterren van de hemel en de dag daarna lijkt het wel of je weer overnieuw moet beginnen. Soms ben u weken bezig uw hond te leren apporteren. Niets werkt, u bent ten einde raad en dan ineens…… doet hij het.


taro

 

 

 

 

 

 

 

Deze sport eist een ijzersterke discipline. Uw hond moet in top conditie zijn.

Deze sport beoefen je het hele jaar door. In regen en in wind, in de zomer maar ook in de winter. Wij informeren u over de verschillende evenementen voor jachthonden, waar u elk jaar in de gelegenheid gesteld wordt een diploma met uw hond te halen en aan wedstrijden mee te doen waarbij u de hele dag in de natuur doorbrengt. Ook hier geldt natuurlijk, jong geleerd is oud gedaan, maar ook oudere honden kunnen deze sport beoefenen en hier geldt weer, je bent nooit te oud om te leren. Wij geven u handige trainingstips om te proberen uw hond te leren het juiste gedrag te tonen nadat u gelezen heeft wat het juiste gedrag inhoud. Wij maken u bekend met de trainingsgebieden waar wij als Jachthondenschool TARO onze trainingen geven.

  • A-training bij Jachthondenschool TARO

    De totale opleiding voor het A diploma duurt twee seizoenen. Een seizoen loop van september tot  juli. De groep bestaat uit maximaal 6 personen. De volgende onderdelen komen in het eerste seizoen aan de orde de Baseball lopen op een stapel kleine T drie lijnen patroon blinde lijnen lopen sleepsporen uitlopen   Baseball Bij dit onderdeel leert de hond de prille begrippen van het vooruitsturen ...


    Meer lezen

Lekker trainen

Pasted Graphic

Nederland is niet echt rijkelijk bezaaid met gebieden waar wij met onze jachthonden mogen  trainen.
Als wij in de buurt van weilanden werken ziet een boer ons liever gaan dan komen.
In een bosrijke omgeving krijg je regelmatig commentaar van recreanten.
Wij zijn natuurlijk erg zuinig op terreinen waar wij onze honden wel ”mogen” trainen of waar het gedoogd wordt.

Onlangs wees iemand ons op een nieuw terrein. Het terrein aldus de voorjager, bood veel mogelijkheden om de honden te trainen.
Wij waren natuurlijk erg benieuwd en wilden dit terrein verkennen. Kijken wat de mogelijkheden waren.
Tijdens dit bezoek namen wij onze eigen honden mee. Aangekomen op het terrein passeerde ons een paar voorjagers die hun training net achter de rug hadden. Een eindje verder was een andere trainingsgroep aan het werk.
Prima niets mis mee, ware het niet dat mijn jongste hond tijdens de wandeling voortdurend met dood wild uit het bos tevoorschijn kwam. Het wild varieerde van een half vergane kraai tot een stuk vleugel. Zelfs over water haalde zij een half vergane eend tevoorschijn.

In het begin dacht ik dat de kraai niet gevonden was en daardoor was blijven liggen maar  na de zoveelste aangevreten kraai wist ik dat dit wild na training niet netjes mee naar huis was genomen maar in het bos was gegooid. Waarschijnlijk denkt de eigenaar/voorjager/trainer dat er hele roedels vossen staan te wachten om dit wild op te eten.

Pasted Graphic 3

Boosheid en onbegrip waren gevoelens die  om beurten van mij bezit namen.
Dit doe je toch niet. Je gaat als voorjager toch respectvol om met het wild wat je bij training gebruikt hebt.
Je mag het terrein lenen, daar ga je toch netjes mee om.
Denkt diegene die dit wild in het bos gooit  ipv meeneemt er ook aan dat in dit bos ook recreanten lopen die met
of zonder hond  wandelen en die er niet op zitten te wachten om half vergane kraaien aan te pakken.
Wat dacht je van jonge honden, honden met gevoelige darmen of jonge jachthonden die hier getraind worden op netjes apporteren. Jonge honden  die moeten leren dat wild niet iets is wat je onderweg naar je baas even opeet.

Mijn jonge hond heb ik onmiddellijk weer in de bus gelegd. Hier leert zij niets goeds en het risico dat ze binnenkort wild dat ze netjes moet apporteren aanvreet, is veel te groot.
Natuurlijk had ik ervoor kunnen kiezen, haar alleen uit te laten maar dan had ik haar voortdurend uit het bos moeten halen waardoor zij de indruk zou kunnen krijgen dat bos voor haar verboden terrein is  en  dat zou weer gevolgen kunnen hebben  voor de opdracht die zij tijdens training krijgt  om uit de dekking te apporteren.

Wij zien het als onze plicht trainingsgroepen erop te wijzen dat dit niet de manier is om gebruik te maken wan  natuurgebied. Wij zullen dit in de toekomst zeker blijven doen.

Jammer, dit terrein is als trainingsmogelijkheid voor ons ongeschikt ondanks de prachtige mogelijkheden.
Met dank aan die trainingsgroepen die zich hieraan schuldig maken.

 

Geen berichten

Wees de eerste die een bericht achter laat.

Laat een bericht achter