Home »

 
 

Over Taro

 

Wie zijn de trainers van TARO

Wij zijn Joop en Edith Peters.

Ook wij zijn onder aan de ladder begonnen. Trainen met onze eerste hond Mardas was een beleving. Een dolle Labrador die alles deed behalve luisteren. Door hem maakten wij kennis met de jachtsport. Het leek een droom, een hond die alles deed wat je van hem vroeg. Dat moest toch mogelijk zijn.

Wij hebben met veel plezier getraind bij een apporteergroep in Oss. Daar werd ons wel snel duidelijk dat een hond niet zomaar luistert.

In Oosterhout leerden wij hoe een team te vormen met je hond en dat jachtsport veel meer was dan een apportje uit het water halen. Hier leerden wij met andere ogen naar een hond kijken. Na vier jaar waren wij er klaar voor. Klaar voor onze eigen jachthondenopleiding.

Samen runnen wij nu al een aantal jaren , met veel plezier onze jachthondenopleiding TARO

Het overbrengen van kennis is een vak apart. Je moet je kunnen verplaatsen in zowel de beginnende als de gevorderde voorjager. Soms moet je grenzen stellen. Jouw lat wat lager leggen. Dat alles maakt het vak erg interessant.

Geen land te groot en geen grens te ver. Om onze kennis uit te bereiden bezochten wij workshops van Mike Lardy in Amerika, reisden af naar Engeland om bij Rupert Hill te trainen. Natuurlijk nemen wij actief deel aan veel jachthondenevenementen.

Onze slagzin is  “Laat mij doen waar ik goed in ben” en daar helpen wij bij.

 

Waarvoor kun je als hondeneigenaar bij TARO terecht

 

TARO is een allround hondenschool voor alle rassen.

 1. Wij leiden jachthonden op voor het diploma C, B, en A-niveau maar geven ook training voor  Meervoudige Apporteer Proeven en working testen.
 2. Wij trainen groepen met hondenrassen waar gehoorzaamheid voldoende is.
 3. Wij trainen groepen met hondenrassen die een beetje ontspoord zijn. Eerst maken wij een afspraak met de eigenaren. In alle rust kunnen zij over de problemen van hun hond praten. Daarna wordt er een traject opgesteld al dan niet met behulp van interne of externe training of individuele begeleiding.

 

Voor de inhoud van onze jachthondentraining verwijzen wij u naar het onderdeel “jachttraining”.

Voor informatie over groep twee en drie verwijzen wij u naar het onderdeel “gehoorzaamheidstraining”.

 

 • Zohra

  Zohra gaat genieten van haar welverdiende rust. Niet omdat zij daarvoor gekozen heeft maar omdat de tijd rijp is. Ze wordt in augustus 10 jaar. Vorig jaar heeft ze nog meegedaan aan een aantal Meervoudige Apporteer Proeven. Tijdens die proeven vertoonde ze toch het gedrag van een oudere hond. Minder scherp, een beetje eigenwijs en uiteindelijk ...


  Meer lezen
 • Apport over breed water

  Zoëy is nog onzeker bij het apport over diep water. Bij deze oefening moet ze over een breed water zwemmen en in een bos een apport zoeken. Ze wil wel gaan maar halverwege twijfelt ze, slaat de onzekerheid toe, keert ze om en zwemt terug. Het water, waar wij deze opdracht oefenen is ongeveer 15 meter ...


  Meer lezen
 • Werk honden van de Trainers van TARO

  Wij hebben op dit moment twee werkhonden, Zoey                                                                       Ezra                  Ivy de LaFayette van Marleans  EZRA MAP 2017 Eindelijk is het zover. Ezra ...


  Meer lezen