Home » evenementen » Planning

 
 

Planning

 

Planning.

Elk jaar organiseren wij een evenement voor de Nederlandse Labrador vereniging. Het evenement wordt altijd in Oktober gehouden als afsluiting van een seizoen clubdiploma dagen. Meestal is de organisatie van dit evenement gesneden koek voor ons. Dit jaar was dat anders. De organisatie was rond, keurmeesters en helpers waren op de hoogte van alle ins en outs van deze dag. Wij hadden een korte vakantie gepland en volgens planning waren twee dagen voor het evenement weer in het land. Niets om je zorgen over te maken of misschien toch????

Mijn hond Ezra was voorbestemd om dit jaar een nestje te krijgen. Volgens de planning (wat heet planning) zou ze in oktober loops moeten worden. De dekking in oktober het nest ergens in in januari. Prima toch. In augustus had  mijn hond Nolan erg veel aandacht voor Ezra en…… zij vond het ook prima. Je raadt het al. Dekking vond plaats op 28 augustus. Volgens de planning werd het nest begin november verwacht. (Wat heet planning)

Ineens was de vakantie niet meer zo handig, maar ja geboekt is geboekt. Annuleren met als reden dat mijn teef op bevallen stond leek mij niet echt handig en dan was daar ook nog het evenement waarvoor volgens de planning (alweer die planning) 90 honden waren ingeschreven. Ezra meenemen was de enige optie die mijns inziens overbleef. Loop ik daar tussen 90 honden die werken voor hun diploma en 1 teef die op bevallen staat, praten we nog niet over mijn bijdrage aan de hele organisatie.

Stel dat en indien als hield mij nachten wakker.Iedereen met wie ik mijn probleem besprak vertelde mij dat het ver gezocht was maar ik zag het, met de groei van Ezra dichterbij komen.Uiteindelijk had ik de oplossing. Iemand in huis die op haar paste en haar meenemen naar het evenement wat wel inhield dat iemand, mocht ze toch gaan bevallen, mij zou vervangen bij de uitreiking. Zie zulke mensen maar te vinden. Mijn buurtjes waren mijn redders in nood. De buurtjes met de buurhond waarover ik  ergens op deze site een artikel  heb geschreven. De dochter zou in huis komen ondersteund door haar moeder. De voorzitter van de NLV zou mijn taak op het evenement overnemen.

Zo gezegd en zo gedaan, ik kon weer slapen. Eerst maar op vakantie. Elke dag spookte de ene scenario na de andere door mijn hoofd. Gesteund door de buurdochter die mij trouw van foto’s voorzag van een steeds dikker wordende Ezra kwam ik de week door. Drie dagen voor de terugreis had ik mijn koffer al weer gepakt. Volgens mijn planning (daar is dat inmiddels vervelende woord) kon ik met een beetje geluk om 10.30 thuis zij, ware het weer niet dat het vliegtuig overboekt was. Bij deze reis was het de bedoeling dat mijn koffertje als handbagage mee kon. Overboekt dus en  daar ging mijn koffer op de band het bagageruim in. Drie vliegtuigen kwamen tegelijk binnen met maar  één bagageband tot de beschikking Resultaat dik anderhalf uur vertraging bij aankomst.

Wij  stonden om 1.00 voor onze voordeur.  Buurmeisje sliep die avond weer in haar eigen bedje in de wetenschap dat ik om 10.30 thuis zou zijn. Ezra was in mijn ogen dikker dan dik en wij besloten om een röntgen foto te laten maken om de bevalling goed te kunnen plannen. (ik durf het woord haast niet meer te noemen.) Geen onverwachte verrassingen. Vrijdag, twee dagen voor het evenement, werd de foto gemaakt. vijf schedeltjes dus vijf hondjes die volgens de dierenarts nog klein waren. Ik hoefde mij geen zorgen te maken want de hondjes bleven nog wel even zitten.

 

Geen berichten

Wees de eerste die een bericht achter laat.

Laat een bericht achter