Home » meldingen » Trainer Herman

 
 

Trainer Herman

 

Vorig jaar hebben wij versterking gekregen van Herman, die zich op deze Website aan jullie voorstelt.
De reden was dat we tijdens de trainingen hulp nodig hadden. Soms moet je een team even apart nemen om baas en hond wat extra aandacht te kunnen geven. Diegene die dit gaat doen moet natuurlijk wel dezelfde visie en kennis hebben als wij.
Dit moet je leren. Soms in theorie en soms in de praktijk. Herman is begonnen door met een aantal groepen mee te lopen. Wij geven veel uitleg over het waarom en de verschillende manieren om een probleem op te lossen. We laten de eigenaar naar zichzelf kijken en vertalen dit naar de hond. Oplossingen waarbij de hond altijd centraal staat. Voor Herman gold hetzelfde als voor onze deelnemers, luisteren opschrijven leren en veel vragen. Tijden een training wordt onze visie op trainen herhaaldelijk aan de orde gesteld.
Tijdens onze training met onze werkhonden werd Herman gevraagd om te helpen de proeven uit te zetten. Ook hier kwam uitleg bij. Waarom zet je een proef op die manier uit, kun je hem ook anders uitzetten en waar moet je dan op letten. Wat moet je doen en wat moet je laten.
De puzzelstukjes moeten op deze manier op de plaats vallen. Zodanig dat hij een groep kan overnemen, problemen leert herkennen, oplossingen geven en natuurlijk overbrengen.
Het trainen van honden is niet zo maar iets. Je doet het niet even tussendoor. Alles wat een hond doet of niet doet heb je hem geleerd of niet. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat eigenaren serieus met opvoeden van hun hond bezig zijn. Het motto is dan ook,”Iedereen krijgt de hond die je verdient”
Wij zijn blij met Herman.
Binnenkort stelt Jolien zich voor. Zij is de tweede aspirant trainer die bij ons stage wil lopen.
Jolien is de eigenaar van Max die bij ons onderdeel “elektronica aandacht” krijgt.

 

Geen berichten

Wees de eerste die een bericht achter laat.

Laat een bericht achter