Home » Sponsors » Trimsalon Gentil Chien

 
 

Trimsalon Gentil Chien

 
Waarom naar de trimsalon?
In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden, dus ook voor rasloze honden. Afhankelijk van de vacht van de hond houdt trimmen in: Plukken- knippen- scheren- uitdunnen- strippen- ontwollen- wassen en drogen- kammen en borstelen.De meeste terriër rassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten, en bij de dierenarts terechtkomt.

Spaniëls, Setters, Retrievers enz. worden waar mogelijk uitgeplukt en met een speciaal getande schaar uitgedund en in model gebracht.

Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/of geknipt in elk gewenst model. Honden die niet goed door de rui komen (denk aan oudere- en gecastreerde honden) worden geplukt en/of ontwold.

Maar ook voor regelmatige borstel en/of kambeurten van uw hond of het wassen van uw huisgenoot kunt u bij ons terecht.In de winter kunt u uw hond ook gewoon laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en… lang haar blijft lang nat.

Ook hoort bij de trimbeurt het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, verwijderen van teken, evt. reinigen van de tanden en het behandelen van verstopte anaalklieren.
Wat gebeurt er precies?
Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt moet u hem enkele uren afstaan. Dit is noch voor u noch voor uw hond leuk, maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken. Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen. Uw hond wordt op een trimtafel gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd. Wanneer u uw hond regelmatig goed heeft gekamd kunt u hem dit ontklitten besparen. Daarna wordt uw hond afhankelijk van het vachttype getrimd.In mijn salon gaan alle honden in bad. Hierna wordt hij met een föhn droog gemaakt. Wanneer de vacht geheel droog is kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. Inmiddels zijn we enkele uren verder en wordt u gebeld zodat u uw hond weer kan komen halen. Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje vreemd gedraagt zoals springen, met de kop schudden, of het lichaam besnuffelen of zich krabben. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en het gevoel.

Uw hond krijgt in mijn salon een individuele behandeling zodat hij in een rustige en ontspannen sfeer de verzorging en aandacht krijgt die hij nodig heeft.
Daarom werk ik alleen op afspraak.
Ga naar Trimsalon Gentil Chien