Home »

 
 

Voor de voet

 
 • Harrie onze Viking

  Harrie onze Viking Harrie is een Welsh Corgi. Hij stamt af van honden die bij de vikingen leefden.  Ik heb al eerder Welsh Corgi’s getraind maar dan ging het meer om de elementaire gehoorzaamheid. Harrie kwam bij ons logeren. Een leuke gezellige hond die op een vosje leek. Hij luisterde goed, kon gelijk los in ons roedel en ...


  Meer lezen
 • ZONDER TRAINING GEEN RESULTAAT

  De vakantie zit er op en onze cursisten beginnen aan een nieuw seizoen. Binnen de groepen heeft een verschuiving plaatsgevonden . Voorjagers geven te kennen dat ze rijp zijn om op B niveau te gaan trainen.Op zich is dat natuurlijk prima verschuiving moet er zijn zeker als cursisten dit aangeven. Ook de groep puppy’s, die natuurlijk geen ...


  Meer lezen
 • Even oppassen

  Kwart over acht, de bel gaat en aan mijn deur staat hond X. Zijn baas gaat een paar dagen uit logeren en ik ga op X passen. Ik ken de hond, omdat hij even aan onze training heeft deelgenomen. „ hij luistert” vraag ik voorzichtig.”geen probleem is het antwoord”. Alle honden die bij ons logeren maken één ...


  Meer lezen
 • Spanning, spanning en nog eens spanning.

    Een tijd geleden sprak ik een collega trainer. Hij had een probleem. Een deelnemer aan zijn training werkte prima samen met zijn hond. Tijdens de training verliep het redelijk probleemloos. Omdat de hond tijdens de training mooi hondenwerk liet zien had de deelnemer natuurlijk ook hoge verwachtingen van zijn hond.   Op de jachthondenproeven kwam niets van dat alles uit. De ...


  Meer lezen
 • Commentaar

  Commentaar   Op onze site kan iedereen zijn of haar mening geven. Wij zijn altijd geïnteresseerd  wat mensen vinden van bijvoorbeeld de website, of reacties op ingezonden brieven, verschillende inzichten op trainingsmethodes goede tips die wij altijd kunnen gebruiken. Elke reactie is er één. Commentaar bereikt ons niet alleen via de website, soms krijgen wij het te horen als ...


  Meer lezen
 • Buurvrouw, buurman, buurhond

  Onze buurhond aan de overkant van de straat is een jonge herder van net twee jaar. De eigenaren hebben alles in het werk gesteld om hem te laten gehoorzamen en met behulp van de elektronica band is dat prima gelukt. Trouw, verschijnt hij met zijn eigenaresse op de zaterdagtraining omdat zij, en terecht, vindt dat ze nog lang niet is ...


  Meer lezen
 • Training

  Jaren geleden besloot ik van mijn hobby mijn werk te maken. Voordat het zover was moest er voor studie heel wat afgereisd en gelezen  worden. Mede hierdoor veranderde mijn kijk op dieren met name honden. Ik verdiepte mij in hun lichaamstaal maar ook in hun gedrag en probeerde dit  gedrag zoveel mogelijk te analyseren. Verklaringen te zoeken ...


  Meer lezen
 • Website kijken of lezen?

  Onlangs was ik op een vergadering. Ik was daar als commissielid van de jachtproeven commissie toen mij door een vriendelijke man gevraagd werd: “Wat is jouw relatie met TARO?” Waarop ik trots zei “ dat is onze opleiding voor jachthonden”. Ik verwachtte zoiets als, leuke site, leuke verhaaltjes  maar nee,  de man vroeg mij “wat ...


  Meer lezen
 • America here we are…

  De jager rolt mijn bus in verpakt in doorzichtig plastic waarschijnlijk om de lezer nieuwsgierig te maken. De inhoud is te zien maar…… vooralsnog ongrijpbaar. Eerst maar even koffie zetten om vervolgens leesgierig als ik ben, het plastic er op een onbeschaafde wijze af te rukken. Natuurlijk snel doorbladeren naar het onderdeel honden want aangezien ik ...


  Meer lezen
 • “Beoordeling jachthondenproeven”

  Tijdens jachthondenproeven hoor je zo het één en ander. Leuke, grappige reacties maar ook minder leuke en soms boze reacties die soms terecht en soms onterecht zijn. Meestal waag ik me niet aan die discussies maar als ik daar met hoge uitzondering met voorjagers over praat probeer ik altijd zo neutraal mogelijk te blijven en ...


  Meer lezen
 • KNJV jachtproeven

  Het seizoen is begonnen. Voor vele voorjagers weer spannend zoals elk jaar. Iedere keer geniet ik weer van de sfeer die om deze gebeurtenis heen hangt. Vroeg op, mooie natuur onderweg met in de vroege uurtjes voldoende hazen op ons pad. Het lichaam is toch wat meer gespannen dan op een gewone zaterdag. Honden achterin ...


  Meer lezen
 • Hernieuwde kennismaking

  Hernieuwde kennismaking

  Mijn telefoon rinkelt en aan de andere kant meldt zich een goede kennis. Zij roept mijn hulp in en vroeg of  ik Bruno tijdelijk huisvesting kon bieden. De nieuwe baby heeft de inwoning bij mama opgezegd en dus moest Bruno tijdelijk ondergebracht worden. Bruno, die mooie drukke herder die een tijdje geleden al van onze gastvrijheid ...


  Meer lezen
 • Loopbaan planning

  Onlangs trof ik iemand die zijn bewondering uitsprak voor het werk wat onze honden lieten zien. Op dat moment waren wij helemaal niet zo tevreden over wat onze honden lieten zien, maar toch het deed ons deugd. De man was onder de indruk van het luisterend vermogen van de honden. “Dat wil ik ook maar die ...


  Meer lezen